hrvatski english deutsch italiano
  Mali Lošinj
  Smještaj
  Kako do nas
  Prodaje se
 
 
Tradicija Malog Lošinja seže duboko u 18. stoljeće, kada su mještani postali poznati po svojim smjelim putovanjima širom svjetskih mora i oceana. Odatle iz pomorskih škola brodogradilišta, meteorološkog opservatorija i zvjezdarnice rano započinje strujati znanje i vještine; pomorske i mnoge druge.

Gradić se brzo oblikovao kao mjesto otmjena turizma, zahvaljujući između ostalog i posebno ugodnoj klimi, koja i danas privlači i oduševljava svojom blagošću. Stoga je sredinom 19. stoljeća tu izniklo klimatsko lječilište, koje je odmah postalo međunarodno poznatim.

U logičnom slijedu izrasta i turističko društvo, a prvi je hotel imenom Vindabona svoje prostore otvorio posjetiteljima 1887. godine. Imućni ljudi tadašnjice izgradili su u Malom Lošinju svoje vile; kao što su vile Adelma ili Karolina.

Uvidjevši vrijednosti svojega životnog prostora, mještani su sadili borove, a pomorci donosili osebujne i rijetke biljke iz svijeta. Tako je do danas Mali Lošinj izrastao u brz, moderan i veseo gradić izrazito međunarodnog ozračja, u kojemu će posjetitelji u mnoštvu svakodnevnih događanja neizbježno pronaći i nešto po vlastitom ukusu.

U gradu ima kazališnih predstava, izložba ili koncerata svake glazbe, dok se gastronomski orjentirani mogu posvetiti istraživanju brojnih restorana, picerija ili kafe - barova.